Kurser

Vill du gå kurs tillsammans med andra hundar? Jag har kurslokal på Kusthöjden i Härnösand och blir även inbjuden till andra städer för att hålla kurs.

Med hundens beteende i fokus

Kurser

På mina kurser är alla välkomna och jag gör mitt yttersta för att kursmiljön ska bli så lugn och trygg som möjligt. Självklart används enbart belöningsbaserade metoder där vi hjälper hunden att göra rätt.

Kurslokalen är fyra rum och kök, träning kan ske i eget rum medan teori hålls i grupp. Jag vill hinna hjälpa alla, därför är det max 4-6 hundar per kurs.

Kurser med Etologica. Bild på människor och hund utomhus i gräset.

Hundens beteende i fokus

Det som skiljer Etologicas kurser från andra är att hundens beteende alltid är i fokus. Jag vill att du ska lära dig läsa din hunds signaler för att kunna anpassa träningen efter just din hund. Jag strävar också efter att du ska förstå varför vi tränar som vi gör, inte bara hur.

Belöningsbaserad träning

Det går åt mycket godis på mina kurser! Men det finns alltid en tanke bakom varför, när och hur vi belönar hunden. Du får också lära dig andra sätt att belöna din hund på, t.ex. med lek, klappar och kroppsspråk. Med belöningar talar vi om för hunden vilka beteenden vi vill se mer av och hjälper hunden att göra rätt.

Presentation av tjänsten

Hos Etologica kan du gå kurs tillsammans med andra hundar. Jag gör mitt bästa för att kursmiljön ska passa alla hundar med hjälp av avstånd, siktbarriärer och möjlighet till träning i eget rum. Under kurserna gör vi det lätt för hunden att göra rätt och använder belöningar av olika slag.

För vem?

Etologicas kurser är för dig som vill få ökad förståelse för hundens beteende och inlärning samt inte vill använda bestraffningar och korrigeringar i din hundträning. Har du en valp eller unghund som du vill lägga bra grunder tillsammans med? Eller har du det jobbigt med drag i koppel och stökiga hundmöten? Eller vill du göra något rolig tillsammans med din hund, som nosework eller annat nosarbete?

Detaljerna

Du hittar aktuella kurser och anmälan på eventry.se
Urval av kurser:

  • Valpkurs – för en trygg start tillsammans
  • Unghundskurs – för unghundar med popcornhjärna
  • Hundmöteskurs – för lugnare hundmöten
  • Kurs för reaktiva hundar – för hundar som reagerar starkt
  • Nosework – för en rolig hobby tillsammans med din hund

    Tack Anna-Maria! Jag lärde mig mer på första tillfället av valpkursen än jag gjort på alla andra valpkurser jag gått!

    -Askas & Eldas matte