Kurser

Vill du gå kurs tillsammans med andra hundar? Jag har kurslokal på Kusthöjden i Härnösand och blir även inbjuden till andra städer för att hålla kurs.

Med hundens beteende i fokus

Kurser

Efter att ha hållit hundkurser i 10 år har jag kommit fram till att kurser i grupp ofta är för intensiva för både hund och ägare. Och jag känner att jag inte hinner ge alla hundar det fokus jag önskar.

Därför har jag uppdaterat mitt kursupplägg till Individuella kurser! Vi ses hemma hos er eller i min lokal fyra gånger och sedan ingår två gruppträffar där ni får öva bland andra hundar på just det ni önskar.

Kurser med Etologica. Bild på människor och hund utomhus i gräset.

Hundens beteende i fokus

Det som skiljer Etologicas kurser från andra är att hundens beteende alltid är i fokus. Jag vill att du ska lära dig läsa din hunds signaler för att kunna anpassa träningen efter just din hund. Jag strävar också efter att du ska förstå varför vi tränar som vi gör, inte bara hur.

Belöningsbaserad träning

Det går åt mycket godis på mina kurser! Men det finns alltid en tanke bakom varför, när och hur vi belönar hunden. Du får också lära dig andra sätt att belöna din hund på, t.ex. med lek, klappar och kroppsspråk. Med belöningar talar vi om för hunden vilka beteenden vi vill se mer av och hjälper hunden att göra rätt.

Presentation av tjänsten

Hos Etologica kan du gå individuell kurs tillsammans med din hund. Under kurserna gör vi det lätt för hunden att göra rätt och använder belöningar för att lära hunden vad vi vill.

För vem?

Etologicas kurser är för dig som vill få ökad förståelse för hundens beteende och inlärning samt inte vill använda bestraffningar och korrigeringar i din hundträning. Har du en valp eller unghund som du vill lägga bra grunder tillsammans med? Eller har du det jobbigt med drag i koppel och stökiga hundmöten? Eller vill du göra något rolig tillsammans med din hund, som nosework eller annat nosarbete?

Detaljerna

Boka individuell kurs i Tidsbokningen.

Urval av kurser:

  • Valpkurs – för en trygg start tillsammans med din valp från 10 veckor
  • Kontakt och samspel – för unghundar eller äldre hundar som har bomull i öronen och drar i koppel
  • Inkallningskurs – För en säker inkallning
  • Nosework – för en rolig hobby tillsammans med din hund
  • Flockkurs – träna flera hundar samtidigt

För hjälp med hundmöten, separationsångest, ljudrädslor och liknande rekommenderar jag BeteendeUtredning med följande beteendeträningar.

 

Tack Anna-Maria! Jag lärde mig mer på första tillfället av valpkursen än jag gjort på alla andra valpkurser jag gått!

-Askas & Eldas matte