Bloggen

Här på Etologicas blogg kan du läsa längre inlägg om hundens etologi och belöningsbaserad träning. Då och då händer det att även katter, gnagare och andra sällskapsdjur slinker in!

Missförstådda signaler – Visar magen

Missförstådda signaler – Visar magen

Hundar kan göra liknande beteenden men av olika anledningar. Några vanliga beteenden blir ofta missförstådda och därför kommer jag lyfta fram dem, men från hundens perspektiv!  Del 1 - Hunden som älskar att bli kliad på magen "Min människa säger att jag älskar alla...

Hund som vaktar mat eller ben

Hund som vaktar mat eller ben

Att försvara sin mat eller annan resurs som hunden värderar högt är ett normalt beteende. Redan i valplådan kan man se och höra valpar som övar på att vakta sin skatt mot sina syskon. Beteendet är medfött, men förmågan att tolka och respektera andra hundars resursförsvar är inlärd!

Varför går hunden fram när den inte vill?

Varför går hunden fram när den inte vill?

Varför går hunden fram när den inte vill? En hund får syn på en annan hund och börjar dra emot den men gör utfall eller biter ifrån när den kommer fram. Varför gör den så om den inte vill hälsa? Det är en fråga jag ofta får under mina beteendeutredningar med hundar...

Att leva med en grånos

Att leva med en grånos

Det är en hel del jag går och funderar över nu när Aron är till åren, och börjat få ålderskrämpor. Den största frågan är såklart när vet jag att det är dags att ta farväl? 

Blandras eller renras?

Priset på t.ex. cavapoo ligger ofta mellan 30 00 – 45 000 kr. En renrasig pudel kostar 15 000 – 20 000 kr (enligt SKK). En blandras från ett hundhem kostar ofta 5 000-9 0000 kr.

Min ställning är att oavsett om det är en hund med eller utan stamtavla är den unik. Alla hundar är lika mycket värda och förtjänar kärlek och förståelse.

Kategorier

Arkiv