Hundrastning

Behöver du hjälp med att rasta din hund någon gång då och då? Jag har tillstånd från Länsstyrelsen att rasta hundar och ta även ut stökiga hundar

Få hjälp att lunchrasta din hund

HundRastning

Ibland är det svårt att få ihop vardagen och hinna hem på lunchen för att rasta hunden! Ni kanske väntar på en hunddagisplats eller så trivs din hund bättre hemma? Jag hjälper er gärna med rastning ett par gånger i veckan/månaden och tar även ut hundar som är stökiga! Jag har tillstånd från Länsstyrelsen Västernorrland för yrkesmässig hundrastning.

Hundrastning Etologica.<br />
Bild på hund som sitter fint på promenaden.

Aktiv Promenad

Under rastningen får hunden självklart nosa och strosa, men vi kommer också hitta på olika aktiviteter som att balansera på olika saker, leta godis och öva på följsamhet. Jag använder endast belöningsbaserade metoder och använder inte utrustning som tillför hunden obehag.

Trygg själv hemma

Hundarna jag rastar behöver vara trygga med att vara själva hemma och välkomna mig in även när ni inte är hemma. Det är inte en hållbar lösning att hundarna är hemma själva hela dagarna när du jobbar. Därför ställer jag upp för er som t.ex. jobbar hemifrån de flesta dagar men behöver vara på kontoret en/ett par dagar i veckan och inte kan ta med er hunden.

Presentation av tjänsten

Vid hundrastning kommer jag hem till er och tar ut hunden på en promenad. Promenaden är 20-30 minuter, med hämtning och lämning blir det 45 minuter. Efter promenaden låter jag hunden komma ned i varv innan jag går. Ni förbereder utrustning, belöningsgodis och ev. sysselsättning efter promenaden.

För vem?

Behöver du hjälp en till två gånger per vecka eller bara några gånger i månaden? Är din hund trygg med att vara ensam hemma och välkomnar besökare även när inte du är med? Då hjälper jag er gärna!

Detaljerna

För att se om vi är en bra matchning bokar vi in ett möte hemma hos er där vi går igenom upplägg och skriver under avtal. Ni köper sedan rastningskort på 3, 5 eller 10 rastningar.

 • 3 rastningar – 1650 kr
 • 5 rastningar – 2625 kr
 • 10 rastningar – 5000 kr
 • Enstaka rastning – 600 kr

  Det kändes alltid tryggt att lämna över ansvaret till Anna-Maria med vetskapen om att hon behandlar hundarna med kärlek och respekt samt att du har mycket kunskap och håller dig uppdaterad inom ämnet. Jag skulle rekommendera din hjälp till de som behöver hundrastning då och då och vill vara säkra på att hundens välmående är i centrum.

  Matte till Poppie och Selma

  Vanliga frågor

  Kan jag lämna hunden hos dig istället?

  Jag har tyvärr ingen möjlighet att passa hundar i min lokal/hemma.

  Inom vilket område hjälper du till?

  Jag tar på mig rastningsuppdrag inom Härnösand.

  Min hund är stökig på promenader, drar och skäller. Kan du hjälpa mig ändå?

  Jag hjälper er gärna och är van att hantera hundar som är utåtagerande. Jag använder belöningsbaserade metoder och anpassar promenadväg efter hunden.

  Varför tar du så mycket betalt för rastningar?

  För att jag ska kunna försörja mig på mitt företag behöver jag se till att jag utöver min lön täcker kostnader för resa, arbetstid, försäkringar, utrustning samt moms och arbetsgivaravgifter.