Föreläsningar

Jag vill dela med mig av den kunskap som finns om hundens etologi med alla som lever med hund!

Lär dig mer om hundens beteende

Föreläsningar

Jag startade Etologica för att jag ville sprida kunskapen om hundens känslor och beteende som jag upplevde fastnade hos forskarna på universiteten och inte nådde alla som lever med hund!

Jag föreläser gärna för dig och dina hundvänner, för din rasklubb, organisation och samarbetar gärna med dig som utbildar blivande instruktörer, etologer eller annan hundpersonal!

 

Föreläsningar av Etologica. Bild på Anna-Maria under en föreläsning.

Vill du lära dig mer om hundens beteende?

Jag anlitas av så väl kompisgäng som är hundintresserade, brukshundsklubbar, företag som utbildar hundinstruktörer/psykologer, beteendeutredare eller hundfysioterapeuter och universitet för att föreläsa om hundens beteende och känslor.

Hundens beteende och känslor i fokus

När jag sökte hjälp med min egna hund under min utbildning till etolog hade jag svårt att hitta någon som såg helheten. Som kunde förklara varför Aron gick fram till folk för att sedan morra. Att lära honom att inte gå fram till folk löser ju inte den underliggande motivationen. I Arons fall, och för många andra hundar, berodde det på rädsla och osäkerhet. Varför är hunden osäker och hur bygger vi upp förtroende och tillit utifrån hundens behov?

Presentation av tjänsten

Mina föreläsningar är uppskattade för att jag delar med mig av verkligheten men kopplar det till aktuell vetenskap. Jag gillar att ha dialog med åhörarna och brukar även inkludera frågestunder, diskussioner och övningar under föreläsningarna.

För vem?

För alla som vill lära sig mer om hundens beteende, behov och känslor! Jag anpassar innehållet efter målgruppen och är öppen för vad just du vill lära dig mer om!

Detaljerna

Kontakta mig för offert. Populära föreläsningar:

 • Hundens kroppsspråk och känsloliv
 • Lugnare hundmöten
 • Lugnande signaler
 • Reaktiva hundar
 • Stress hos hund
 • Trygg själv hemma

  Tack för en bra föreläsning! Fick lite nya idéer och lite bekräftelse på mina tankar vilket kändes bra. Tänker nog att jag vill lyssna på din föreläsning om reaktiva hundar också eftersom jag tror att det hänger ihop med min hunds vaktande.

  Åse

  Vanliga frågor

  Kan du komma och föreläsa hemma hos mig?

  Jag kommer gärna till dig om du har en bra lokal att hålla till i. Jag har besökt Göteborg i söder och Jokkmokk i norr.

  Vem kan anlita dig?

  Jag föreläser för alla som är intresserade av hundens beteende och anpassar mig efter era önskemål.

  Vad kostar det?

  Priset för föreläsningar beror på föreläsningens ämne, längd, målgrupp och eventuella rese- och lokalkostnader. För en kvällsföreläsning på ett par timmar är priset runt 5000 kr ink moms. Kontakta mig med info om vad ni önskar så skickar jag en offert!