Jag rekommenderar alla att ha en försäkring på sina djur! En olycka sker snabbt och det kan bli dyrt, speciellt på helger och kvällar. Förra sommaren fick min katt Wille svårt att andas och vi åkte akut till veterinären. Det var ett grässtrå som fastnat i svalget och orsakat inflammation. Det kostade ca 9000 kr, innan försäkringen, för ett ynka grässtrå!

Bilden visar en liten hund som ligger i en bädd

Det är viktigt med en försäkring om din hund eller katt blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Bild: Pixabay

Jag har bytt försäkringsbolag till både hunden Aron och katten Wille då de nu blivit äldre och deras andra försäkringsbolag tok-höjt premien. Jag vet att det inte är bra att byta djurförsäkring eftersom risken är stor att  nya försäkringsbolaget inte ersätter äldre skador eller sjukdomar som kan ha funnits innan nya försäkringen tecknades. I detta fallet ville jag främst ha en olycksfallsförsäkring för Aron, 14 år, och Wille ha varit frisk hela sitt liv förutom att han tydligen inte kan svälja grässtrån. Tiden får visa om jag gjorde rätt val att byta försäkringsbolag!

Det jag såg när jag bytte försäkringsbolag var att vissa bolag nu faktiskt ersätter beteenderehabilitering! Så jag kontaktade de största djurförsäkringsbolagen och frågade om beteenderehabilitering ingick i deras villkor.

 

Hundförsäkringar som täcker beteenderehabilitering

Lassie via chatt 230126
I Mellan och Stor kan vi ersätta beteenderubbning.

  • Ersättning för behandling (upp till sex månader i Mellan och tolv månader i Stor efter diagnos) av beteenderubbningar som är diagnoserad av en veterinär. En veterinär eller någon som veterinären har rekommenderat ska utföra behandlingen.
  • Svårt att svara på exakt vad som skulle gälla i specifika fall här och nu, men om en veterinär rekommenderar behandling för beteenderubbningen täcker vi den.

ManyPets enligt deras villkor

  • Premium och Standard ersätter kostnader för behandling av beteenderubbningar som blivit diagnostiserade av en veterinär. Vi ersätter behandling i upp till 12 månader efter diagnos.
  • All behandling för beteenderubbningar ska utföras av en legitimerad veterinär eller någon som veterinären rekommenderar

Hundförsäkringar som inte täcker beteenderehabilitering

IF via mail
Försäkringen gäller inte för lynnesfel eller beteendeförändring

Svedea via telefon 230126
Ersätter inte kostnader för beteenderubbningar eller lynnesfel

Agria via telefon 230126
Täcker inte kostnader för beteenderubbningar eller lynnesfel

Trygghansa i deras villkor
Ersätter inte behandling av skador som består i eller är en följd av lynnesfel, beteenderubbningar
(så som aggressivitet eller skendräktighet), olater eller nymfomani (översexualitet)

Dina försäkringar i deras villkor
Du får inte ersättning för beteenderubbningar, lynnesfel eller ovanor.

Folksam via mail
Vi ersätter inte kostnader till följd av beteendeproblematik och rubbningar hos hund i någon av våra hundförsäkringar