Tanken är att jag ska utbilda mig till instruktör inom SBK, och därför går jag bredvid på några av Härnösands Brukshundklubbs kurser. Ikväll startade en ny valpkurs som kommer bli väldigt spännande att följa. Storleksspridningen är från toypudel upp till grand danois!

Man lär sig otroligt mycket av att få vara med på valpkurser. Man får följa olika valpars utveckling och se samspelet mellan valp och ägare växa fram. Det jag insett under de gånger jag gått bredvid är vikten av att nå fram till ägarna, att kunna motivera och inspirera dem. På kurser (oavsett om det är valp, lydnad eller agility) är det trots allt ägarna som ska lära sig hur de i sin tur ska lära sina hundar olika saker. Valpen kommer inte lära sig sitt, ligg, stanna kvar och kom bra för att den varit med på en valpkurs. Att hålla kurs är så mycket mer än att veta hur man lär hundar olika saker, man måste även vara pedagogisk och bra på att förklara för ägarna vad de ska göra, och inte göra ;)

I början av november ska jag gå Kursledarutbildning. Det är det förberedande steget till instruktörsutbildningen och jag ser väldigt mycket fram emot den helgen!